Antena Căutare

FMI si CE cer calcularea deficitului dupa metodologia UE, care include si arieratele!

Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, a declarat ca Fondul Monetar International si Comisia Europeana au solicitat Executivului sa treaca la raportarea deficitului bugetar doar pe modelul ESA 95, utilizat de Uniunea Europeana, care include si datoriile statului catre firme si este mai concludent.

"Nu s-a stabilit inca un calendar de trecere la raportarea ESA 95. Se tinde, insa, ca anul acesta sa se inlocuiasca raportarea cash, pentru ca noua raportare este mult mai concludenta", a spus Tanasescu.

Oficialul a mai precizat ca majoritatea statelor din UE folosesc modelul ESA 95 pentru raportarea deficitului, iar trecerea Romaniei la acest sistem ar reprezenta un semnal pozitiv pentru pietele internationale dat de sistemul de raportare mai transparent.

Pe modelul ESA 95, deficitul bugetar a fost de 8,6% din PIB in 2009, mai mare fata de raportarea "cash" a autoritatilor romane, de 7,2% din PIB.

In 2008, deficitul bugetar a fost de 5,7% din PIB pe modelul ESA 95 si de 4,9% din PIB pe cash.

Ministrii PDL de la Transporturi au atras doar 1% din banii UE in 4 ani. Riscam pierderea a 4,5 mld. €... FMI vrea sa stie daca ne putem finanta deficitul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x