Live acumXtra Night Show
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Folosești des cardul de credit? Atunci, află că ești pus în pericolul de a rămâne falit! Iată la ce trebuie să fii atent atunci când folosești bancomatul

Mare atenție atunci când folosiți cardul de credit sau de debit! Exista extrem de multe pericole pe care nu le conștientizați sau le treceți cu vedere care v-ar putea șăsa cu buzunarul gol!

Card

Cardul de credit sau de debit, utilizat din ce în ce mai mult în zilele noastre, ne poate aduce şi neplăceri. Pentru protejarea acestuia şi a banilor dumneavoastră, poliţiştii ialomiţeni vă sfătuiesc să ţineşi cont de câteva sfaturi.

1. Memoraţi Numărul Personal de Identificare (PIN). Acesta nu trebuie notat şi ţinut în portofel sau lângă card! Nu-dezvăluiţi, cu atât mai mult persoanelor necunoscute indiferent de motivul invocat de acestea.

Atenție la străini!

2. Anunţaţi imediat instituţia financiară în caz de pierdere, furt sau blocare a cardului!

3. Acoperiţi ecranul şi tastatura ATM-ului astfel încât persoana care aşteaptă în spatele dumneavoastră să nu vă poată vedea PIN-ul sau suma tranzacţionată!

4. Imediat după efectuarea operaţiunii, puneţi banii, cardul şi chitanţa într-un loc sigur.

5. Când folosiţi un ATM în interiorul băncii, care cere folosirea cardului pentru a deschide uşa, nu lăsaţi străini să intre după dumneavoastră!

6. Dacă observaţi ceva sau pe cineva suspect, anulaţi tranzacţia şi plecaţi imediat, iar dacă vă urmăreşte cineva după efectuarea unei tranzacţii, mergeţi către un loc aglomerat, bine iluminat şi sunaţi la poliţie!

Pericolele mediului on-line

7. Atenţie şi la cumpărăturile în mediul online! Înainte de a introduce datele cardului bancar, asiguraţi-vă că site-ul este securizat: în stânga sus va apărea un ”lacăţel” care va indica faptul că respectivul site este securizat, iar adresa site-ului va incepe cu HTTPS.

8. Este important să deţineţi un sistem de operare actualizat şi un antivirus, de asemenea actualizat, iar firewall-ul să fie activat.

Există programe informatice care pot înregistra caracterele tastate, astfel datele cardului bancar precum şi alte date de identificare sau autentificare pot ajunge în posesia unor persoane neautorizate, arată adevărul.ro.

Recomandari