Antena Căutare

Fondul Proprietatea, de la mega-afacere la mega-dezamagire

Fondul Proprietatea se prefigura a fi cea mai mare afacere a anului 2011 , prin listarea la Bursa de Valori Bucuresti. Asta dupa o asteptare de sase ani, de la decizia statului roman de a-i despagubi prin actiuni la acest fond pe fostii proprietari ale caror imobile sau proprietati industriale au fost confiscate in perioada comunismului.

In acest moment , emiterea de titluri de despagubire pentru proprietatile nationalizate de regimul comunist este suspendata si ar trebui reluata la sfarsitul acestui an. Ce va urma pentru detinatorii de titluri Fondul Proprietatea (FP) sau pentru cei care urmeaza sa primeasca astfel de instrumente? Greu de spus, in conditiile in care chiar si administratorul Franklin Templeton pare invins de birocratia institutionala si de interesele „baietilor destepti”.

Pana in luna martie 2012, cand s-a luat decizia suspendarii, aproximativ 15.000 de persoane primisera titluri de despagubire. Potrivit unor estimari realizate de oficiali ai Autoritatii Nationale de Restituire a Proprietatilor (ANRP), peste 200.000 de dosare ar trebui solutionate in anii urmatori. In cadrul acestui tablou, fostii proprietari care detin actiuni FP si al caror numar se reduce de la o zi la alta inca mai spera ca isi vor putea vinde titlurile la un pret apropiat de valoare proprietatilor pierdute. Singura speranta reala a acestora este listarea FP pe Bursa de la Varsovia.

CITESTE mai multe in INCOMEMAGAZINE!

Romania, pe locul 42 in topul celor mai libere economii... PDL propune stoparea privatizarii de la Oltchim ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x