Antena Căutare

Fondul Proprietatea nu mai are administrator, iar actiunile sale au fost suspendate la Bursa

Curtea de Apel Bucuresti a anulat miercuri numirea companiei americane Franklin Templeton ca administrator al Fondului Proprietatea. In 21 decembrie 2011, in cadrul unui litigiu cu avocata Ioana Sfiraiala - actionar al Fondului Proprietatea - Tribunalul Bucuresti a constatat nulitatea absoluta a hotararilor AGA prin care, in data de 6 septembrie 2010 a fost modificat actul constitutiv, iar Franklin Templeton a fost numit administratorul Fondului Proprietatea.

Fondul Proprietatea a contestat decizia la Curtea de Apel Bucuresti. Instanta a respins azi recursul mentinand astfel decizia din decembrie 2011 a Tribunalului Bucuresti. Decizia este irevocabila.

La ora 13.02, actiunile FP au fost suspendate de la tranzactionare pe Bursa de Valori Bucuresti. Fondul a fost creat in 2005 pentru despagubirea cetatenilor ale caror proprietati au fost confiscate de fostul regim comunist. In urma licitatiei internationale anuntate in decembrie 2008, Franklin Templeton Investments a preluat oficial rolul de manager de investitii si administrator unic al Fondului pe 29 septembrie 2010.

Fondul are participatii importante la toate companiile importante din Romania, in special din sectorul energetic: Petrom, Hidroelectrica, Transelectrica Romgaz, cele doua Distrigazuri, distributiile de energie electrica de la Electrica.

Citeste si Jurnalul!

Leul a ramas stabil in fata euro, dar s-a depreciat puternic in comparatie cu dolarul. Vezi cursul BNR... Retete false: Farmaciile Dona implicate in fraudarea CNAS, responsabilii arestati...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x