Antena Căutare

Forumul economic de la Davos: Marea transformare, sub semnul intrebarii

Lideri politici si economici din intreaga lume s-au reunit in cadrul celei de-a 42-a editii a Forumului economic de la Davos, Elvetia. Tema conferintei este "Marea transformare: Crearea unor noi modele", iar discutiile includ viitorul capitalismului, somajul in randul tinerilor si securitatea cibernetica, printre alte subiecte. Analistii au dubii insa in ceea ce priveste relevanta intalnirii, avand in vedere desfasurarea aproape saptamanala a summit-urilor europene.

Lucrarile Forumului de la Davos au fost deschise de cancelarul german Angela Merkel, unul dintre cei mai importanti factori de decizie in combaterea crizei datoriilor din "Zona euro".

In discursul sau, Merkel a spus ca Germania nu vrea sa faca promisiuni pe care sa nu le poata respecta, pentru rezolvarea crizei datoriilor din Europa, dar este pregatita sa dea dovada de solidaritate si sa apere euro.

"Nu spunem ca nu vrem aceasta solidaritate, dar nu vrem sa ne luam un angajament pe care sa nu il putem respecta", a afirmat Angela Merkel, referindu-se la solicitarile de majorare a fondurilor europene de stabilitate. "Acum se spune ca fondul ar trebui sa fie de doua ori mai mare. Daca va fi de doua ori mai mare, va vom crede. Unii spun ca ar trebui sa fie de trei ori mai mare. Si ma intreb, cat timp ar fi credibila masura?", a continuat cancelarul german, subliniind ca "nu vrem, in Germania, o situatie in care sa promitem ceva ce nu putem sustine".

Concluzie: Capitalismul trebuie reproiectat

Educatia si creativitatea au nevoie de o atentie deosebita, iar capitalismul trebuie reproiectat. Acestea sunt concluziile la care s-a ajuns in urma unei discutii de la Davos.

Secretarul general al Confederatiei Internationale a Sindicatelor Capitalismul Sharan Burrow a estimat ca formula capitalista a dezamagit societatea, din cauza cresterii inechitatii veniturilor si a somajului.

Iar intr-un comunicat al Forumului se arata ca, in timp ce modul in care comunitatea de afaceri isi indeplineste responsabilitatile sociale reprezinta o problema de dezbatut, sunt necesare eforturi astfel incat capitalismul sa fie corect si sa serveasca mai bine societatea.

Foto: Intactimages / EPA

Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc cere hotelierilor injumatatirea tarifelor pentru turistii blocati din cauza... Fitch Ratings a retrogradat cinci tari din zona euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x