Antena Căutare

Francul a coborat la minimul ultimelor doua saptamani

Francul elvetian a scazut luni la cel mai redus nivel din ultimele doua saptamani fata de euro si dolar, in urma speculatiilor ca Banca Elvetiei va lega francul de euro. Euro a urcat la 1,1458 franci elvetieni pe unitate pe platforma de tranzactionare EBS. Concret, elvetienii vor sa stabileasca o limita a cursului euro/franc. Dealerii au declarat ca vanzarile de franci au fost determinate de speculatiile de dinaintea unei sedinte a guvernului elvetian.

"Piata vede ca exista posibilitatea ca Banca Elvetiei sa aiba un plan, ceea ce creste nervozitatea in legatura cu francul elvetian. Exista zvonuri ca ar putea stabili un curs tinta de 1,2 franci pentru un euro, dar Banca nu a mentionat un nivel, astfel incat trebuie asteptata sedinta de miercuri", a declarat Manuel Oliveri, analist la UBS.

Unii jucatori din piata se intreaba daca stabilirea unui curs tinta euro/franc va fi eficienta, avand in vedere natura factorilor care au determinat aprecierea monedei elvetiene.

"Suntem sceptici fata de ideea de a stabili o tinta a cursului francului, a carui apreciere este determinata mai degraba de depozitele in aceasta moneda si de fluxul de capital care intra in Elvetia din zona euro, decat de speculatii", a declarat Kiran Kowshik, analist la BNP Paribas.

Vineri, leul s-a intarit atat fata de franc, cat si fata de euro. BNR a publicat vineri un curs de referinta in scadere cu 19,72 bani pentru francul elvetian, de 3,8926 lei/franc, dupa cinci maxime consecutive, iar paritatea in raport cu euro a coborat cu 0,71 bani, la 4,2784 lei/euro. Leul s-a apreciat si in raport cu moneda americana, iar paritatea oficiala a scazut cu 1,2 bani, de la 3,0177 lei/dolar la 3,0057 lei/dolar.

Leul s-a apreciat fata de euro, dolar si francul elvetian. Vezi cursul BNR!... Emil Boc: "Portul Constanta poate deveni extrem de eficient in colaborarea comerciala romano - chineza"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x