Antena Căutare

Francul elvetian, la un nou record istoric

Moneda elevetiana atinge record dupa record dupa ce investitorii si-au piedut increderea in euro si dolari. Banca Nationala a Romaniei a anuntat pentru francul elvetian un curs de 3,6941 lei/franc, cu 21 de bani mai mult decat cursul de la inceputul saptamanii, de 3,4792 lei/franc.

Romanii care au credite in franci elvetieni si care nu si-au refinantat inca imprumutul intr-o alta moneda au de scos mult mai multi lei din buzunare. De exemplu, cine are o rata de 300 de franci a scos cu 65 de lei mai mult din buzunar, in doar patru zile. Francul elvetian, considerat de investitorii din intreaga lume un activ sigur in perioade de criza, a crescut cu 8,3% fata de euro de la inceputul anului, atingand joi un nou record, de 1,1495 franci/euro.

Romanii care au credite in euro au fost si ei loviti, insa intr-o masura mai mica. Cursul leu-euro s-a depreciat de luni pana joi cu 0,07%, de la 4,2778 lei/euro pana la 4,2037 lei/euro, cat a fost luni.

Dealerii spun ca pietele asteapta sa vada daca liderii din zona euro vor participa vineri la un summit extraordinar pe tema Greciei, intrucat reticenta Germaniei pune intalnirea sub semnul intrebarii.

Cotatiile ar putea sa urce mult mai mult daca intalnirea va fi contramandata sau daca reprezentantii Germaniei vor lipsi.

Sursa: Jurnalul National

RCS si UPC, la Consiliul Concurentei, pentru analizarea fuziunii... Elena Udrea: Turismul medical ar putea aduce la buget 500 mil. € in 2015...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x