Antena Căutare

Franks: "Romania are asigurarea ca dispune de sprijinul FMI"

Oficialul FMI a mentionat ca ar fi periculos pentru Romania sa renunte la masurile de ajustare adoptate

Romania nu va intampina dificultati majore ca urmare a problemelor cu care se confrunta unele state din Europa, intrucat Guvernul a decis deja sa continue programul cu FMI, care va asigura Romaniei toate resursele necesare, a declarat seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks.

"Daca o tara va avea dificultati majore in viitor, si nu ma astept ca acest lucru sa se intample pentru Romania, putem oricand sa crestem valoarea oricarui aranjament pentru a aloca un sprijin suplimentar. Faptul ca Romania s-a angajat sa continue programul cu FMI reprezinta o siguranta, o polita de asigurare in vremuri foarte incerte. Sunt probleme in Europa si exista multa incertitudine pe pietele internationale, dar Romania are asigurarea ca dispune de sprijinul Uniunii Europene si al FMI", a spus Franks, pentru Mediafax.

El a aratat ca problemele din Europa reprezinta si unul din motivele pentru care presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc au decis sa continue intelegerea cu FMI.

Franks a mentionat ca inca nu a fost discutata valoarea viitorului acord, dar FMI va pune la dispozitia Romaniei resurse financiare suficiente pentru a contracara eventualele probleme care ar putea aparea in urmatorii ani.

Citeste articolul integral pe jurnalul.ro

Moneda Euro, la maximul ultimelor sase luni... Statul doreste sa vanda actiunile detinute la Romtelecom...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x