Antena Căutare

Franţa a lansat procedura de atribuire a licenţelor 5G

Guvernul francez a lansat, marţi, procedura de atribuire a licenţelor pentru frecvenţa 5G, după ce a aprobat specificaţiile propuse de autoritatea de reglementare a sectorului comunicaţiilor şi condiţiile financiare pentru licenţe, transmite Reuters.

Guvernul a anunţat într-un comunicat că a stabilit preţul pentru un bloc de 50 de MHz la 350 de milioane de euro (386 milioane dolari) şi preţul pentru un bloc de 10 MHz la 70 de milioane de euro.

Agnes Pannier-Runacher, secretar de stat în Ministerul Economiei, a afirmat într-un comunicat că guvernul şi autoritatea franceză de reglementare din telecomunicaţii Arcep au creat un mecanism care permite vânzarea de blocuri de 50 de MHz la un preţ fix către operatorii de telecomunicaţii.

În schimb, operatorii au obligaţii stricte de instalare a reţelelor lor pe teritorul Franţei.

”Aceste angajamente de acoperire cu reţele 5G sunt mult mai ambiţioase decât în alte ţări europene şi vor reprezenta în viitor un element puternic pentru competitivitatea noastră.

Ministerul a anunţat luna trecută că spectrul 5G va fi vândut la un preţ de 2,17 miliarde de euro.

Arcep a anunţat într-un comunicat separat că va folosi frecvenţe în banda de 3,4-3,9 GHz, iar alocarea totală va fi pentru un spectru de 310 MHz. Acesta va include patru blocuri de 50 de MHz, la un preţ de 350 de milioane de dolari, iar restul vot fi blocuri de 10 MHz, la preţul de 70 de milioane de dolari fiecare.

Agenţia a precizat că plăţile pentru blocurile de 50 de MHz vor fi eşalonate pe o perioadă de 15 ani, iar cele pentru 10 MHz pe o perioadă de patru ani.

Sursa : news.ro

Atenție, români! Acestea sunt pensiile ce vor fi eliminate, în curând... Anunț important pentru mii de români! Ajutorul de deces se majorează! Află câți bani se dau în plus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x