Antena Căutare

Fructele si legumele s-au scumpit din nou luna trecuta

Legumele si fructele de sezon s-au scumpit luna trecuta si au facut pagube serioase in portofelele romanilor. Intr-o singura luna, cartofii s-au scumpit cu 13%.

Faptul ca legumele si fructele se scumpesc de la o luna la alta este confirmat si de datele Institutului National de Statistica. Luna trecuta, cartofii au condus in topul scumpirlor deoarece pretul acestora s-a majorat cu 13 procente.

Si pentru fructele de sezon romanii au platit mai mult cu pana la 5%. Ciresele si capsunele sunt in continuare scumpe, chiar daca nu mai sunt trufandale. In Piata Baneasa din Bucuresti, un kilogram de cirese se vinde cu 15-16 lei, capsunele costa 10 lei, iar zmeura ajunge si la 50 de lei kilogramul.

Au existat insa si alimente care s-au ieftinit luna trecuta. Printre acestea se afla ouale, al caror pret a scazut cu aproape 20 de procente. Scaderi usoare de pret s-au inregistrat si la zahar si lapte.

Raport: Veniturile din turismul romanesc au scazut cu 16%, in ultimii patru ani!... Grecia mai are bani pentru salarii si pensii pentru o saptamana...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x