Antena Căutare

Fuziunea RCS&RDS - UPC, imposibila fara acordul Comisiei Europene

Dupa preluarea UPC, RCS&RDS ar deveni principalul operator in mai multe regiuni, spun jucatorii din piata, lucru care ar afecta serios libera concurenta, clientul final avand, in cele din urma, mai putine optiuni de alegere a celui mai potrivit pachet de servicii pentru nevoile sale. Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Cons­tanta, partea de vest a tarii si cea mai mare parte a Ardealului sunt zonele in care, potrivit jucatorilor, RCS&RDS ar detine monopolul, in urma finalizarii tranzactiei cu UPC.

„Exista unele zone in care prezenta RCS&RDS va fi de 100%. Trebuie facuta o analiza temeinica", spun unele surse de la Consiliul Concurentei, impar­tasind astfel pozitia jucatorilor din domeniu.

Un argument important aici, care ofera o imagine mai clara asupra fe­lului in care vor arata lucrurile in even­tualitatea finalizarii tranzactiei, este dat de acoperirea pe care o detin cele doua companii.

Analizand lucrurile din acest punct de vedere, observam ca UPC are o prezenta mai importanta exact in Cluj, Timisoara, Constanta, nor­dul Moldovei, exact zone cu o pre­zenta puternica si din partea RCS&RDS, dar si in Dambovita, Arges, Brasov si Prahova. Acestea sunt zonele in care, potrivit jucatorilor din dome­niu, RCS&RDS isi va intari pozitia.

In aceste conditii, e clar, adauga jucatorii, ca Autoritatea de concurenta va fi o problema pentru cei doi operatori. „Consiliul Concurentei cu siguranta este o problema pentru cele doua com­panii, insa nu cunosc situatia in deta­liu. Daca exista vointa politica, tran­zactia se poate realiza", spun repre­zentantii uneia dintre companiile im­por­tante de pe piata de teleco­municatii din Romania.

In vizorul Comisiei Europene

Autoritatile locale se abtin de la comentarii cand vine vorba despre o eventuala tranzactie RCS&RDS - UPC, in asteptarea informarilor oficiale. In cazul in care o astfel de tranzactie se realizeaza, va intra si in vizorul Comi­siei Europene, potrivit Regula­mentului CE privind concentrarile economice.

Salariul mediu net s-a diminuat in ianuarie cu 4,8% fata de luna precedenta... Partenerul lui Dorin Cocos, omul de legatura in afacerea "Baaklini"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x