Antena Căutare

G20: Masuri pentru limitarea efectelor scumpirii petrolului

Statele producatoare de petrol din cadrul G20 au dat asigurari, la summit-ul din acest weekend de la Mexico City, ca vor lua masuri pentru a feri economia mondiala de efectele cresterii pretului barilului de petrol.

"Evolutia preturilor petrolului este unul dintre potentialele riscuri care ameninta economia globala, insa statele G20 sunt constiente de aceasta problema. Tarile producatoare de petrol cunosc acest potential risc si au aratat ca vor actiona pentru a preveni materializarea lui", a declarat in cadrul summit-ului adjunctul ministrului italian al Economiei.

Pretul petrolului Brent, tranzactionat la bursa de la Londra, a depasit vineri pragul de 125 dolari pe baril, urcand la maximul ultimelor 10 luni, din cauza temerilor privind tensiunile din Iran.

Sanctiunile financiare de tip embargo impuse asupra Iranului au oprit exporturile statului catre numerosi clienti din Europa si Asia, care s-au indreptat catre alte surse, impingand in sus cererea.

G20: Pachet de 1.950 miliarde de dolari pentru salvarea Zonei euro... Un ministru german cere iesirea Greciei din Zona euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x