Antena Căutare

G20: Pachet de 1.950 miliarde de dolari pentru salvarea Zonei euro

Ministrii Finantelor din statele G20 au estimat, in cadrul summit-ului din Maxico City, ca vor sa antreneze resurse financiare impresionate pana la reuniunea sefilor de stat sau de guvern de la finele lunii aprilie. Totodata, ei au promis ca vor incerca sa convinga pietele financiare ca pot aduce sub control problemele din Zona euro. Resursele FMI ar urma sa creasca pana la 1.950 miliarde de dolari si, impreuna cu consolidarea mecanismelor de urgenta ale UE, s-ar putea crea o "centura de siguranta" pentru combaterea crizei din Zona euro.

Ministrul german al Finantelor, Wolfgang Schaeuble, a declarat ca Germania va decide in luna martie daca fondul de criza al Zonei euro va fi consolidat cu resurse financiare suplimentare, masura considerata esentiala de guvernele G20 drept conditie inainte de angajarea unor fonduri suplimentare pentru FMI.

Statele G20 au creat in 2008 un pachet de 1.000 miliarde de dolari pentru combaterea efectelor crizei financiare asupra economiei globale, cea mai mare parte a fondurilor finid constituite atunci in rezerve suplimentare pentru FMI.

Prin urmare, daca liderii europeni vor aproba combinarea Fondului European de Stabilitate Financiara, vehiculul anticriza cu caracter temporar, cu Mecanismul European de Stabilitate, fondul cu caracter permanent, UE ar putea crea o plasa de siguranta de 1.000 miliarde de dolari, care ar putea incuraja alte state G20 sa accepte solicitarea FMI pentru finantare suplimentara de 500-600 miliarde de dolari.

Petrolul Brent, la maximul ultimelor 9 luni!... G20: Masuri pentru limitarea efectelor scumpirii petrolului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x