Antena Căutare

General Motors a reluat luni negocierile cu sindicatul UAW, la 10 ore după intrarea în grevă a 46.000 de angajaţi

General Motors (GM) a reluat luni negocierile cu sindicatul UAW, la circa 10 ore după ce 46.000 de membri de sindicat au oprit lucrul în cadrul primei greve la nivel naţional declanşată la cel mai mare producător auto american de după criza financiară, transmite Automotive News.

General Motors (GM) a reluat luni negocierile cu sindicatul UAW, la circa 10 ore după ce 46.000 de membri de sindicat au oprit lucrul în cadrul primei greve la nivel naţional declanşată la cel mai mare producător auto american de după criza financiară, transmite Automotive News.

GM şi sindicatul au de negociat un număr de subiecte majore, între care şi costul asistenţei medicale. O persoană apropiată discuţiilor a declarat că cele două părţi au căzut de acord, în principiu, asupra a 2% din punctele majore ale unui contract normal.

Oferta iniţială de contract făcută de GM prevedea ca muncitorii să contribuie cu 15% la cheltuielile pentru sănătate, cu mult sub media naţională de 28%, dar cu mult peste contribuţia actuală de 3-4%.

Sindicatul a respins propunerea, iar producătorul auto a retras rapid propunerea, oferindu-se să menţină obligaţiile angajaţilor la nivelurile existente, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

În privinţa retribuţiilor, GM a propus majorarea salariilor cu 2% şi plata unor sume forfetare, a declarat Mike Warchuck, preşedintele unei organizaţii locale a UAW.

Muncitorii de la fabrici GM din întreaga ţară au organizat pichete în afara acestora, luni dimineaţa.

Greva a atras atenţia preşedintelui Donald Trump, care a sscris pe Twitter: ”Începem iar cu General Motors şi United Auto Workers. Întâlniţi-vă şi ajungeţi la un acord!”

GM a anunţat într-un comunicat că oferta sa include investişii în SUA de peste 7 miliarde de dolari, salarii mai mari şi beneficii îmbunătăţite. Oferta include peste 5.400 de locuri de muncă, dintre care majoritatea sunt noi.

Fără să ofere detalii, GM a subliniat că are soluţii pentru fabricile de asamblare din Michigan şi Ohio, care nu mai lucrează. Propunerea mai include investişii la opt unităţi de producţia din patru state şi introducerea de camioane electrice.

Sursa : news.ro

Apple contestă în justiţie taxele retroactive de 13 miliarde de dolari impuse de Comisia Europeană... Trump anunţă acorduri comerciale cu Japonia, fără să facă referire la posibilele tarife pentru importurile auto...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x