Antena Căutare

George Soros: Criza din Grecia va atinge punctul culminant in toamna

Criza din Grecia va atinge punctul culminant in toamna, dupa ce un nou guvern nu va reusi sa respecte conditiile acordului de ajutor extern, si este putin probabil ca Germania si Bundesbank sa-si asume rolul de lider pentru a scoate zona euro din criza, afirma miliardarul George Soros.

Criza din zona euro ameninta sa distruga Uniunea Europeana si sa impinga Europa intr-un "deceniu pierdut", similar Americii Latine in anii '80, a spus Soros. Prezent la o conferinta pe teme economice la Trento, Italia, Soros a definit situatia grava a euro ca o criza a datoriilor suverane, interconectata strans cu o criza a sistemului bancar.

"O soarta similara cu cea a Americii Latine asteapta acum Europa. Asta este responsabilitatea pe care trebuie sa o constientizeze Germania si celelelate state creditoare. Dar nu este niciun semn ca s-ar intampla asa ceva", a afirmat miliardarul.

Soros a declarat ca se asteapta ca alegerile din Grecia sa conduca la un guvern dispus sa respecte conditiile din acordul de ajutor financiar extern, insa noul executiv se va afla in imposibilitatea de a face acest lucru.

"Criza din Grecia ar putea atinge punctul culminant in toamna. Pana la acel moment, economia germana va incetini, astfel ca va fi si mai dificil decat in prezent pentru cancelarul Angela Merkel sa convinga populatia germana sa accepte noi responsabilitati in Europa. Asta creeaza o fereastra de trei luni", a explicat Soros.

Premierul spaniol propune o autoritate fiscala centrala pentru zona euro... Drumurile din Romania, garantate doi ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x