Antena Căutare

Georgescu: Regula "o angajare la 7 iesiri din sistem" se aplica pe totalul de bugetari

Regula "o angajare la 7 iesiri din sistem" nu se va mai aplica strict pe fiecare institutie, ci pe numarul total al bugetarilor, conform vicepremierului si ministrului de Finante, Florin Georgescu.

Potrivit lui Florin Georgescu "nu se face nici o derogare de la regula 1 la 7", iar banii din privatizari trebuie sa ramana in companii pentru a fi folositi la modernizarea acestora.

"Aceasta regula se poate face diferentiat pe sectoare de activitate. Se poate intr-un sector inregistra 1 la 10 si in alt sector 1 la 5, daca se justifica din punct de vedere economic, functional si al eficientei. Repet, cu incadrarea in parametrii negociati cu creditorii internationali. [...]Sectoarele energie si transporturi au nevoie de bani pentru a tine pasul cu competitia, iar statul nu are aceste resurse financiare. Banii trebuie sa ramana in entitatea respectiva (n.r, companiile privatizate) si folositi pentru modernizare si pentru a sustine competitivitatea", a spus acesta.

In plus, vicepremierul a spus ca nu toate sectoarele de activitate au aceleasi nevoi in privinta noilor posturi.

"Se analizeaza de la minister la minister solicitarile si in masura in care sunt resurse financiare, pentru a nu depasi anvelopa salariala, respectiv cheltuielile bugetare cu personalul din sectorul public, se vor acorda in mod directionat, specific, la posturile cele mai importante sub aspectul impactului functional anumite posturi in plus. Dar trebuie sa analizam de la caz", a mai declarat ministrul.

Ministrul Economiei:"Vor fi schimbati toti directorii care au furat si au fost numiti politic"

Daniel Chitoiu, a declarat, miercuri, ca ii va schimba din functie pe toti directorii generali ai companiilor de stat "care au furat si au fost numiti politic" si inlocuitorii acestora fiind apolitici.


Foto: Intact Images

Udrea: Deprecierea leului face ca majorarea cu 8% sa insemne o crestere reala de doar 4%... Oficial: Salariile bugetarilor, reintregite cu 8% de la 1 iunie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x