Căutare Live

Ghetea: Bancile vor incepe goana pentru atragerea clientilor de la concurenta

Bancile se adapteaza foarte repede la conditiile pietei, iar in perioada urmatoare va incepe goana institutiilor de creditare pentru a atrage clientii concurentilor, considera Radu Ghetea, presedintele CEC Bank si al Asociatiei Romane a Bancilor.

"Opinia mea personala este ca ar trebui sa lasam piata sa lucreze, si cum am vazut ca bancile se adapteaza foarte repede la conditiile pietei, o sa vedeti ca in perioada imediat urmatoare va incepe acea goana a bancilor de a atrage clientii altor institutii. Avand avantajul neplatii comisionului de rambursare anticipata, clientii vor incepe sa alerge de la o banca la alta dupa dobanzi mai bune", a spus Ghetea.

Potrivit presedintelui ARB, clientii au invatat mai multe lucruri, care vor persista in mintea lor mult timp, si care s-au transformat in prezent intr-o retinere in a mai lua credite.

"Cred ca ei, clientii, au invatat ca a lua un credit intr-o valuta care difera de cea in care au venituri este un mare risc si ca ar trebui sa-si faca mai bine socotelile, iar cand se expun in angajarea de credite sa tina cont si de perspectivele de castiguri pe care le au in perioada urmatoare", a aratat Ghetea.

El a mentionat ca cel mai important lucru pe care il doreste este ca autoritatile, in special ANPC, sa invete din situatia OUG 50/2010 ca nu este bine sa faca promisiuni fara acoperire.

"Daca din partea unor parlamentari, a unor avocati independenti, am inteles ca fie din populism, fie din dorinta de a atrage electori, fie de a atrage clienti, la ANPC este, in opinia mea, de neinteles. Dansii sunt pusi sa vegheze pentru a proteja consumatorii, asta nu inseamna doar consumatorii de credite, ci inclusiv cei care au venit si au depus banii", a mai spus Ghetea.

Sursa: Jurnalul National

Potrivit angajamentelor fata de FMI, salariile vor creste abia din 2012... Record la chirii mici si la numarul de apartamente scoase la inchiriat...
Parteneri
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă
Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.
Catine.ro
Ultimele știri