Antena Căutare

Giganții care conduc lumea. Care sunt companiile care au înregistrat profituri mai mari decât întreg PIB-ul României

Primele zece companii din lume cu cele mai mari profituri în 2014 au câștigat, cumulat, mai mulți bani decât întregul produs intern brut al României din același an.

Giganții care conduc lumea. Care sunt companiile care au înregistrat profituri mai mari decât întreg PIB-ul României
Cele mai profitabile companii | pixabay.com

Primele zece companii din lume cu cele mai mari profituri în 2014 au câștigat, cumulat, mai mulți bani decât întregul produs intern brut al României din același an.

Cele mai profitabile zece companii la nivel mondial au înregistrat profituri de 210 miliarde de dolari, conform fortune.com, în timp ce PIB-ul României în 2014 a fost de 199,04 miliade de dolari, după cum arată cifrele publicate de tradingeconomics.com.

Marile companii sunt exemple de eficiență

Cele mai profitabile companii au devenit, de-a lungul anilor, un adevărat exemplu de eficiență financiară și de optimizare a costurilor.

Din ce în ce mai multe companii le urmează exemplul și elaborează strategii foarte eficiente de investiții, de poziționare pe piață, de imagine și de optimizare a costurilor. Spre exemplu, din ce în ce mai multe companii își trimit angajații acasă, însă nu prin concediere, ci prin posibilitatea de a lucra din propria casă. Tehnologia le permite companiilor să apeleze la astfel de soluții pentru a diminua considerabil costurile legate de închirierea unui sediu și de acordarea unor facilități de transport și de siguranță la locul de muncă.

De asemenea, din ce în ce mai multe companii deținătoare ale unui parc auto apelează la leasing-ul operațional pentru închirierea autovehiculelor și renunță la leasing-ul financiar. Leasingoperational.com explică, în detaliu, care sunt avantajele unui astfel de leasing și pune la dispoziția vizitatorilor site-ului și un calculator de rate, în funcție de marca autovehiculelor și de perioada de închiriere.

Care sunt cele mai profitabile companii din lume

1. Apple. Deși Apple este cea de-a 5-a companie din lume ca mărime, producătorul de gadgeturi a înregistrat cel mai mare profit la nivel mondial: 39,5 miliarde de dolari în 2014, cu 6,7% mai ridicat decât în 2013. iPhone a rămas cel mai vândut gadget produs de companie.

2. Exxon Mobil. Deși prețul petrolului a scăzut teribil în 2014, profiturile companiei petroliere au scăzut cu doar 60 de milioane de dolari, ajungând la suma de 32,5 miliarde de dolari.

3. Wells Fargo este cea mai profitabilă bancă din lume și a înregistrat un profit de 23,1 miliarde de dolari.

4. Microsoft a obținut un profit de 22,1 miliarde de dolari, cu peste 17 miliarde mai puțin decât Apple, și a crescut cu un singur procent la acest capitol față de anul precedent.

5. J.P. Morgan Chase. Într-unul dintre trimestrele anului 2013, banca nu a înregistrat profit, pentru prima oară după 2004. Cu toate acestea, profitul gigantului bancar din 2014 a fost de 21,8 miliarde de dolari.

6. Conglomeratul Berkshire Hathaway aparține lui Warren Buffet și a înregistrat un profit de 19,9 miliarde de dolari în 2014.

7. Chevron. Profitul companiei Chevron a scăzut cu 10% în 2014 și a ajuns la „doar” 19,2 miliarde de dolari.

8. Walmart Stores este cea mai mare companie din lume ca venituri, însă a înregistrat o creștere a profitului de doar 2%, până la 19,2 miliarde de dolari, după ce a construit peste 3 milioane de metri pătrați de spații de retail și a ajuns la 511 unități de retail la nivel mondial.

9. Johnson&Johnson a fost cea de-a doua companie din lume la creșterea profitului (18%), care a ajuns la 16,3 miliarde de dolari, datorită diviziei farmaceutice.

10. General Electric a înregistrat în 2014 un profit de 15,2 miliarde de dolari, cu 17% mai mult decât în anul precedent.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x