Antena Căutare

Google a depasit din nou asteptarile: profitul companiei a crescut cu 28%

Compania Google a inregistrat o crestere de 28% a profitului net in trimestrul al treilea al anului, depasind estimarile analistilor, informeaza Mediafax. Veniturile companiei au urcat datorita vanzarilor de publicitate si controlului eficient al costurilor.

2,7 miliarde de dolari este profitul companiei americane in trimestrul al treilea, fata de 2,1 miliarde de dolari in aceeasi perioada a anului trecut. De asemenea, dupa publicarea unui raport financiar care anunta cresterea profitului net, actiunile Google au urcat cu 6%.

Analistul Macquarie Ben Schachter a declarat ca cererile pentru servicii de publicitate in Asia, dar si evolutia afacerilor pe segmentul mobil au ajutat compania sa inregistreze acest rezultat pozitiv. "Continua sa ne arate ca nu sunt imuni la piata, dar vor avea performante mai bune decat jucatorii traditionali", a adaugat analistul.

De asemenea, directorul general al Google, Larry Page, a declarat ca va reduce portofoliul bogat de proiecte al companiei si ca va directiona resursele catre afaceri cu potential ridicat de profit.

Astfel, Google investeste din ce in ce mai mult in segmentul mobil, unde a dezvoltat deja sistemul de operare Android, cea mai raspandita platforma pentru smartphone-uri, iar la sfarsitul anului va finaliza achizitia companiei Motorola, tranzactie cotata la 12,5 miliarde de dolari.

Foto: dailymail.co.uk

VIDEO! Autostrada Bucuresti - Ploiesti NU va fi deschisa in decembrie... Exporturile Romaniei au crescut si cu 300%. Afla in ce tari!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x