Antena Căutare

Google va cumpara Yahoo? Afla detalii despre megaafacerea de zeci de miliarde de dolari

Google se pare ca analizeaza posibilitatea de a ajuta financiar alte firme sa achizitioneze motorul de cautare rival, Yahoo. Wall Street Journal a anuntat la finalul saptamanii trecute ca Google Inc. a discutat deja cu doua firme private pentru a le oferi asistenta financiara. Citand surse sub protectia anonimatului, cotidianul scrie ca Google si potentialii parteneri au purtat discutii, dar ca nu au ajuns la o intelegere oficiala si ca Google ar putea sa nu faca acest pas in cele din urma.

Purtatorul de cuvant al Google a refuzat sa comenteze subiectul pentru Associated Press, in timp ce purtatorul de cuvant al Yahoo a spus ca nu comenteaza "zvonuri si speculatii".

Orice implicare a Google in achizitia Yahoo ar atrage cel mai probabil atentia regulatorilor antitrust, pentru ca ambele companii detin cote importante de piata in industria cautarilor pe Internet .

Informatia a aparut dupa ce investitorii au ridicat recent pretul actiunilor Yahoo, pariind astfel ca respectiva companie se va vinde, fie in totalitate, fie pe parti. La 16,12 dolari pe bucata, actiunile au crescut cu 25% din 6 septembrie, cand CEO-ul Carol Bartz a fost concediat.

Valoarea actuala de piata a Yahoo este de peste 20 de miliarde de dolari. In 2008, Microsoft a oferit 47,5 miliarde de dolari pentru a cumpara compania, inainte de a-si retrage oferta, iar acum se afla din nou pe lista posibililor cumparatori.

Sursa: Antena3

Cursul de referinta BNR a scazut usor, la 4,3230 lei/euro... Cursul de referinta BNR a crescut usor, cu 0,16 bani, la 4,3246 lei/euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x