Antena Căutare

Google va investi un miliard de euro în centre de date din Olanda

Compania anunţase anterior că va cheltui 1,5 miliarde de euro pentru construcţia şi extinderea unui centru de date aflat în construcţie în Eemshaven, Olanda. Este pentru prima oară când Google investeşte în două centre de date separate într-o singură ţară.

Google, divizie a grupului Alphabet, va investi un miliard de euro în centre de date din Olanda, pe lângă o sumă de 1,5 miliarde de euro anunţată iniţial, inclusiv într-o unitate nouă din Middenmeer, transmite Reuters.

Compania anunţase anterior că va cheltui 1,5 miliarde de euro pentru construcţia şi extinderea unui centru de date aflat în construcţie în Eemshaven, Olanda.

Într-o teleconferinţă cu jurnaliştii, directorul pentru centre de date al Google, Joe Kava, a spus că cele două centre vor avea în total aproximativ 500 de angajaţi, după finalizare.

Ambele centre de date ar urma să fie finalizate în 2020.

Este pentru prima oară când Google investeşte în două centre de date separate într-o singură ţară. Potrivit companiei, Olanda oferă o infrastructură digitală excelentă, personal calificat, energie regenerabilă suficientă şi sprijin din partea autorităţilor locale şi a comunităţilor.

Potrivit companiei, centrele de date vor susţine servicii precum cele de căutare, Gmail şi YouTube şi vor folosi numai energie regenerabilă.

Sursa : news.ro

Aproape 22.400 lei lunar a câştigat Narcis Neaga,anul trecut, din poziția de director al CNAIR... Curs valutar euro 25 iunie 2019, la casele de schimb. Cât este azi un euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x