Antena Căutare

Grecia a finalizat primul pas al restructurarii datoriei istorice

Ministerul de Finante de la Atena a anuntat incheierea preschimbarii obligatiunilor in valoare de 177 de miliarde de euro detinute sub incidenta legii elene de investitori privati, marcand astfel prima etapa a celei mai mari restructurari de datorie suverana din istorie.

Operatiunea de preschimbare a obligatiunilor vechi cu unele noi a inceput in luni dimineata si a vizat doar portofoliul de obligatiuni de 177 miliarde de euro.

In cadrul celei mai mari restructurari de datorie suverana din istorie, creditorii privati au acceptat pierderi de 53,5% din valoarea nominala a obligatiunilor. Daca sunt luate insa in calcul si dobanzile neincasate pentru obligatiunile preschimbate, precum si costurile prelungirii scadentei, pierderile reale se ridica la 74%.

Pentru obligatiuni vechi de 100 de euro, investitorii primesc noi noi titluri elene de 31,5 euro si obligatiuni in valoare de 15 euro ale Fondului European de Stabilitate Financiara, cu maturitate la doi ani. Noile obligatiuni elene vor avea maturiati de 11-30 de ani, cu scadente in perioada 2023-2042.

Datoria de peste 900 mil. € a CFR, stearsa de la buget... Topul competitivitatii: Bucurestiul, pe locul 76 din 120...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x