Antena Căutare

Grecia cere 95 de miliarde de euro Germaniei pentru ocupatia din cel de-al Doilea Razboi Mondial

Grecia cere in continuare compensatii, dupa injumatatirea datoriei publice si acordarea unui imprumut de 110 miliarde de euro de Troica, guvernul elen cere o suma impresionanta din partea Germaniei - despagubiri pentru ocupatia din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Purtatorul de cuvant al ministerului elen de Externe, Grigoris Delavekouras, a confirmat informatia pentru presa interna. Este vorba despre o suma in valoare de 70 - 95 de miliarde de euro.

Raspunsul nemtilor a venit imediat, Germania spunand ca a platit deja toti banii pe care ii datora Greciei pentru ocupatia nazista. In plus, la semnarea acordului initial pentru Grecia cu UE, FMI si BCE, Germania a impus conditia ca Atena sa renunte la orice pretentii in ceea ce o priveste. Guvernul de la Berlin este si principalul contribuitor la pachetul international de salvare destinat Greciei.

Pe de alta parte, un cunoscut activist antinazist, elen Manolis Glezos, barbatul care a smuls steagul nazist de pe Acropole in 1941, a descris aceasta declaratie a Berlinului drept "iritanta".

MRU: CupruMin avea datorii de 15 milioane de euro... Datoriile CFR, de peste un miliard de euro, sterse de Guvern...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x