Căutare Live

Grecia e tot mai aproape de faliment. Actiunile bancilor elene au scazut cu 5,2% la bursa de la Atena

Actiunile bancilor elene au scazut astazi la bursa de la Atena cu 5,2%, spre deosebire de actiunile marilor banci europene, care au inregistrat cresteri de aproximativ 1,5%.

Declinul la bursa vine dupa ce agentia de evaluare financiara Moody's Investors Service a anuntat, revizuirea in scadere, cu doua trepte, a ratingului a opt grupuri bancare din Grecia.

Dupa aceste anunturi, speculatiile privind intrarea Greciei in incapacitate de plata au castigat teren, in ciuda eforturilor facute de guvernul de la Atena care a negat ca una din optiunile in criza datoriei va fi o intrare ordonata in incapacitate de plata iar creditorii privati ai Greciei si-ar putea asuma pierderi de 50% din obligatiile pe care le detin, transmite Reuters.

"Toate celelalte discutii, zvonuri, comentarii, scenarii, care ne abat atentia de la obiectivul nostru central si de la obligatiile politice ale Greciei ... nu vor ajuta misiunea noastra comuna europeana", a afirmat ministrul elen de Finante, Evangelos Venizelos.

Ziarul Ta Nea scrie ca Venizelos le-a spus parlamentarilor puterii, in spatele usilor inchise, ca principalul scenariu al guvernului este respectarea planurilor de austeritate pentru a primi cel de-al doilea program de finantare externa, de 109 milairde euro, si a evita falimentul.

Alternativele ar fi ori restructurarea datoriilor Greciei cu o reducere de 50% a valorii obligatiunilor guvernamentale, ori intrarea in dezordine, a afirmat Venizelos, potrivit presei elene.

Citeste si Jurnalul!

Romania, cele mai bune perspective economice din regiunea ECE... Leul s-a apreciat usor fata de euro. Vezi cursul BNR!...
Parteneri
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă
Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.
Catine.ro
Ultimele știri