Antena Căutare

Grecia: Guvernul a aprobat "referendumul austeritatii"!

Guvernul de la Atena a aprobat in unanimitate propunerea controversata a primului ministru George Papandreou, de a organiza un referendum privind planul de austeritate si acordul cu Uniunea Europeana de salvare a tarii, informeaza Reuters.

Din punctul de vedere al premierului elen, referendumul va oferi "un mandat clar" pentru masurile de austeritate cerute de alte state din zona euro. Papandreou a explicat ca executivul are nevoie de consimtamantul poporului si a avertizat ca posibilele alegeri anticipate, alternativa referendumului, alimenteaza riscul ca Grecia sa intre in incapacitate de plata.

La 26 octombrie, liderii europeni au ajuns la un acord ce prevede finantarea Greciei cu 360 miliarde de euro si anularea a 100 de miliarde de euro din datorie, in schimbul unui nou program de austeritate.

"Referendumul austeritatii" ar putea fi organizat in decembrie, potrivit ministrul elen de Interne, informeaza Reuters.

FESF a amanat o emisiune de obligatiuni in valoare de 3 miliarde de euro din cauza Greciei

Facilitatea Europeana de Stabilitate Financiara (FESF) a amanat o emisiune de obligatiuni in valoare de 3 miliarde de euro, dupa anuntul premierului elen George Papandreou privind organizarea "referendumului austeritatii".

"FESF amana emisiunea de obligatiuni din cauza conditiilor din piata", a declarat purtatorul de cuvant al fondului, Christof Roche, potrivit Bloomberg.

Citeste si...

Sarkozy si Merkel il baga in sedinta pe Papandreou: Grecia jongleaza cu viitorul nostru

The Economist: Europa se prabuseste sub ochii nostri. Premierul Greciei joaca la cacealma

Wall Street inchide in scadere, dupa anuntul referendumului din Grecia

Emil Boc asigura FMI: "Vom pregati un buget de vreme rea, pentru ca Romania sa nu intre in furtuna"... Sarkozy si Merkel il baga in sedinta pe Papandreou: Grecia jongleaza cu viitorul nostru...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x