Antena Căutare

Grecia vrea sa reduca TVA, de la 23% la 20%

Ministerul elen de Finante va analiza scaderea TVA pentru bunuri si servicii, de la 23% la 20%, si pentru unele produse cu regim special, de la 13% la 10%.

Reducerea TVA este doar una dintre noile masuri economice pe care le are in vedere Cabinetul premierului Lucas Papademos. "Pachetul" mai prevede comasarea impozitelor pe proprietati, impozitarea terenurilor si restructurarea mecanismului de colectare a taxelor.

"Top-ul" TVA in Europa este condus de Ungaria, cu 27%. Locurile urmatoare sunt ocupate de Suedia si Danemarca, ambele cu 25%, si de... Romania, unde TVA-ul a fost crescut de la 19% la 24%.

Grecia a fost nevoita sa adopte masuri de austeritate dure, dupa ce a primit un imprumut de 110 de miliarde de euro de la FMI si UE si Banca Mondiala. Datoriile totale ale Greciei se ridica la aproximativ 350 miliarde de euro.

Ministerul Finantelor a imprumutat 1,27 miliarde lei de la banci, de patru ori mai mult decat suma programata... Moody's avertizeaza: Protestele afecteaza rating-ul Romaniei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x