Căutare Live

Grupul industrial ABB finalizează vânzarea business-ului de invertoare solare către italienii de la Fimer

Grupul industrial elveţian ABB a anunţat luni că a finalizat vânzarea business-ului său de invertoare solare către compania italiană Fimer, valoarea tranzacţiei nefiind publicată.

Tranzacţia permite astfel business-ului ABB de electrificare să concentreze portofoliul său pe pieţele cu creştere prioritară şi să sporească totodată oportunităţile de afaceri pentru businessul de invertoare solare, cu FIMER.

”Finalizarea acestei vânzări este încă un pas înainte în strategia noastră de management sistematic al portofoliului. Acest lucru ne consolidează competitivitatea şi ne permite să ne concentrăm asupra altor segmente de creştere. ABB va continua să integreze energia solară într-o serie de soluţii pentru clădirile inteligente, stocare de energie şi încărcare a vehiculelor electrice, pentru întreaga ofertă de produse inteligente pentru joasă şi medie tensiune”, a declarat Tarak Mehta, preşedintele business-ului Electrificare al ABB.

Business-ul de invertoare solare al ABB are în jur de 800 de angajaţi în peste 30 de ţări, cu fabrici şi centre de cercetare şi dezvoltare în Italia, India şi Finlanda. Acesta include business-ul de invertoare solare achiziţionat de către divizia de Automatizări şi Acţionări Electrice a ABB în anul 2013, de la Power-One.

Business-ul oferă un portofoliu extins de produse, sisteme şi servicii pentru diferite tipuri de instalaţii solare.

ABB îşi desfăşoară activitatea prin patru business-uri globale: Electrificare, Automatizare Industrială, Acţionări Electrice, Robotică şi Automatizări, susţinute de platforma digitală ABB Ability™.

Activitatea ABB în domeniul Reţelelor Energetice (Power Grids) va fi cesionată către Hitachi în 2020. ABB operează în peste 100 de ţări având aproximativ 147.000 de angajaţi.


Sursa : news.ro

Retailer de optică: Vânzări record de ochelari în weekend-ul de Mărţişor. Clienţii au cumpărat ochelari inclusiv pentru ... Cifra de afaceri a lanţului de magazine iSTYLE a crescut anul trecut cu aproximativ 30%, la 50 de milioane de euro. Comp...
Parteneri
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Motivul pentru care ar fi renunțat la rețeaua socială
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Actorul în vârstă de 63 de ani a luat această decizie la doar câteva zile după ce a acordat primul interviu public privind incidentul de pe platourile de filmare ale producției Rust.
Catine.ro
Ultimele știri