Antena Căutare

Guvernatorul Bancii Angliei: Lumea, amenintata de cea mai grava criza din istorie

,,Lumea se confrunta cu cea mai grava criza din istorie, cel putin de la Marea Depresiune, din anii 1930, incoace’’, a declarat guvernatorul Bancii Centrale a Angliei (BoE), Sir Mervyn King, intr-un interviu acordat Sky News si citat de The Daily Telegraph.



tensiuni in economia mondiala care ameninta relansarea in Marea Britanie

Pe de alta parte, cum era de asteptat, BoE a mentinut joi dobanda de politica monetara la 0,5%, nivel foarte redus, impus in martie 2009, in ciuda inflatiei ridicate.

,,Amenintarea majora pentru economia britanica este reintrarea in recesiune, mai degraba decat inflatia'', a subliniat Jonathan Loynes, economist la Capital Economics.

Conform ultimului bilant lunar al BoE, programele de relaxare aplicate in trecut s-au dovedit eficiente si au adus pana la doua procente in plus la PIB-ul britanic.

Foto: Intactimages / EPA

Leul s-a depreciat usor vineri. Vezi cursul valutar!... Al III-lea razboi mondial? Trei somitati in Economie sustin ca ne aflam la un pas de o noua conflagratie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x