Antena Căutare

Guvernul a aprobat prima rectificare bugetara

Executivul de la Bucuresti a aprobat astazi prima rectificare bugetara din acest an, prin care sunt taiate alocatiile mai multor ministere si acordate fonduri in special pentru plata pensiilor, indemnizatiilor de somaj si altor alocatii de natura sociala.

Conform planului aprobat astazi de guvernanti, MInisterul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale va beneficia de o crestere de 4.36 miliarde de lei a bugetului.

Ministerul Sanatatii va benficia de asemenea o crestere bugetara, de aproape 3 miliarde de euro, bani care ar trebui sa acopere o parte a deficitului din Fondul national unic de asigurari.

Mai multe ministere vor ramane insa fara o parte importanta a fondurilor, ministere precum al Educatiei, al Administratiei si Internelor sau al Apararii Nationale.

Veniturile estimate la bugetul consolidat scad la rectificare cu 3,4 miliarde lei, iar cheltuielile vor fi reduse doar cu 714 milioane lei, cele mai mari diminuari de venituri fiind la impozitul pe venit, accize si impozitul pe profit, Guvernul bazandu-se pe resurse suplimentare din cresterea TVA.

Se scumpesc creditele. Dobanda anuala a urcat cu 0,5%... Concurenta de 13 oameni pe un post in cazul somerilor sub 25 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x