Antena Căutare

Guvernul a aprobat rectificarea bugetara: Exista bani pentru reintregirea salariilor si pensiilor, dar creste si deficitul

Victor Ponta a anuntat ca Guvernul a aprobat, in sedinta de joi, proiectul de rectificare bugetara pe anul 2012. Premierul a explicat ca, desi deficitul bugetar va creste, de la 1,9% la 2,25% din PIB, Executivul a aprobat rectificarea bugetara pornind de la obligatia de a ramane intr-o limita clara de disciplina financiara si de a respecta acordurile cu creditorii internationali si a subliniat ca au fost asigurati banii necesari atat pentru reintregirea salariilor bugetarilor, cat si pentru rambursarea pensiilor.

"Am preluat in luna mai un buget deja aprobat de vechea majoritate parlamentara si vechiul Guvern (...) cu o filosofie de austeritate, antisociala. (...) A trebuit sa facem realocarile necesare", a declarat Victor Ponta, adaugand ca "am gasit si bani pentru insotitorii persoanelor cu dizabilitati". Prin urmare, proiectul de rectificare bugetara prevede modificarea deficitului bugetar de la 1,9 % la 2,25 % din PIB, pe fondul majorarii veniturilor bugetului general consolidat cu 0,62 miliarde lei si a cheltuielilor cu 3,069 miliarde lei fata de programul initial.

Rectificarea bugetara a fost agreata cu Fondul Monetar International si, potrivit Consiliului Fiscal, noile tinte sunt in concordanta cu prevederile Legii 291/2011 privind aprobarea plafoanelor unor indicatori specificati in strategia fiscal-bugetara. Salariile bugetarilor au fost reintregite cu 8% in luna iunie, urmand a mai fi indexate cu inca 8%.

Romania, una dintre cele mai bogate tari din lume. Avem rezerve de peste 100 de tone de aur... Petrom a scumpit carburantii pentru a 5-a oara in 5 saptamani!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x