Căutare Live

Guvernul a stabilit ca 30.000 de lucrători străini să fie nou-admişi pe piaţa forţei de muncă în 2020

Guvernul a aprobat, în şedinţa de vineri, proiectul de hotărâre privind stabilirea unui contingent de 30.000 de lucrători străini nou-admişi pe piaţa forţei de muncă în anul 2020, anunţă Ministerul Muncii.

Potrivit Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, pentru anul viitor a fost stabilit un contingent de 30.000 de lucrători străini nou-admişi pe piaţa forţei de muncă din România, care este similar celui din anul 2019, când contingentul iniţial de 20.000 de lucrători a fost suplimentat cu 10.000.

"Decizia privind stabilirea contingentului din acest an la 30.000 de lucrători străini nou-admişi a fost luată având în vedere potenţialul de dezvoltare economică a României, din necesitatea de a asigura forţa de muncă cerută în unele sectoare de activitate sau meserii, care nu poate fi acoperită de lucrătorii români, dar şi pentru a preveni situaţiile în care străinii lucrează în România fără forme legale", arată sursa citată.

De asemenea, măsura adoptată a avut în vedere datele comunicate de Inspectoratul General pentru Imigrări, conform cărora de 1 ianuarie până la 30 septembrie 2019 au fost eliberate 21.366 avize, dublu faţă de întregul an 2018, dar şi datele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, potrivit cărora, în perioada ianuarie - august 2019, 97.003 de locuri de muncă au fost declarate vacante de către angajatori, în mod repetat, faţă de 63.819 de locuri de muncă, în aceeaşi perioadă a anului 2018.

Conform sursei citate, măsura de suplimentare a contingentului aprobat iniţial anul acesta a fost adoptată după ce în primele opt luni ale anului 2019, numărul de avize de muncă/detaşare eliberate a crescut cu peste 165% faţă de prima jumătate a anului trecut.

Contingentul de lucrători străini nou-admişi pe piaţa forţei de muncă se stabileşte anual prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale.

Sursa : news.ro

Euro coboară spre nivelul de 4,77 lei... Teodor Chirică, fost director general al Nuclearelectrica, a fost numit administrator provizoriu al companiei...
Parteneri
Alimente care afectează memoria și concentrarea: 5 categorii ce pot duce la depresie sau demență
Indiferent de vârsta pe care o ai, nu este niciodată prea târziu să-ți regândești stilul alimentar. Este foarte importantă alimentația pentru ca memoria și concentrarea să rămână intacte pe măsură ce trece timpul. În cazul în care te-ai hotărât să ai grijă de memoria și de sănătatea creierului, iată 5 alimente care afectează memoria și concentrarea.
Catine.ro
Ultimele știri