Antena Căutare

Guvernul austriac salveaza Volksbank

Guvernul austriac a intervenit pentru cea de-a treia oara din 2008 pentru salvarea Volksbank si devine cel de-al doilea actionar al bancii, cu 49% din actiuni, dupa o noua infuzie de capital, de 250 milioane euro.

Actionarii cooperative de credit ai Volksbank si statul austriac vor participa la o majorare de capital de 480 milioane euro, pentru a diminua efectele reducerii capitalului cu 70% la 31 decembrie 2011, se arata intr-un comunicat transmis de grupul bancar austriac.

Costurile noului pachet de salvare a Volksbank vor fi finantate prin cresterea cu 25% a taxei bancare pana in 2017, potrivit ministrul austriac al Finantelor Maria Fekter. Un purtator al ministerului Finantelor de la Viena a declarat pentru Bloomberg ca bugetul de stat va trece la nerecuperabile 700 milioane euro din capitalul participativ de 1 miliard euro subscris in 2009.

Austria este impovarata de active riscante, acumulate de Volksbank pana in 2008 la divizia de creditare municipala Kommunalkredit, detinuta in parteneriat cu Dexia, banca franco-belgiana divizata anul trecut de guvernele din Franta, Belgia si Luxembourg in urma unor pierderi importante, generate inclusiv de expunerea pe Grecia, noteaza Bloomberg.

Volksbank a intrat pe piata din Romania in 2000. In prezent, Volksbank Romania este una din cele mai mari zece banci de pe piata locala, cu active de 4,7 miliarde de euro si o retea de 135 de unitati.

Actionarii Volksbank Romania au majorat in ianuarie capitalul social al bancii cu 362,8 mnilioane lei (84 de milioane euro), de la 540 milioane lei la 903,15 milioane lei (peste 210 milioane euro), si au suplimentat fondurile proprii cu 136 de milioane euro, prin acordarea unor imprumuturi subordonate.

Grupul Volksbank a vandut anul trecut operatiunile internationale catre grupul rus Sberbank, exceptie facand numai subsidiarele din Romania si Malta. Insa, vanzarea Volksbank Romania si Volksbank Leasing ramane pe agenda grupului."Vanzarea Volksbank Romania si VB Leasing (...) va avea loc intr-un mod ce avantajeaza Volksbank", precizeaza banca austriaca.

Citeste si Jurnalul!

Foto: werbelux.de

PE a votat reducerea tarifelor de roaming in UE... Guvernul a aprobat semnarea de catre Romania a Tratatului de guvernanta fiscala UE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x