Antena Căutare

Guvernul britanic vrea să creeze până la zece zone porto-franco pentru a-şi stimula economia după Brexit

Guvernul britanic vrea să înfiinţeze zece zone cu regim de porto-franco în Regatul Unit, cu scopul de a stimula economia ţării după ieşirea din Uniunea Europeană, relatează AFP.

Londra a precizat într-un comunicat, duminică seara, că a lansat o consultare, pe o perioadă de zece săptămâni, cu privire la aceste zone în care mărfurile care urmează să fie reexportate sau să fie tranformate în ţară să fie scutite de taxe vamale.

Obiectivul consultării este localizarea acestor zone noi până la sfârşitul acestui an - pe uscat sau în apropiere de porturi -, pentru ca acestea să fie operaţionale din 2021.

Guvernul susţine că ele vor permite ”crearea a mii de locuri de muncă, regenerarea comunităţilor şi amplificarea creşterii (economice) post-Brexit a Regatului Unit”, oferind totodată o bază inovaţiei şi dezvoltării tehnologiilor verzi.

Sursa : news.ro

Grupul City Grill a raportat afaceri de 187 milioane de lei în 2019, în creştere cu 13% şi pregăteşte investiţii de 4 mi... Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Help Net Farma intenţionează să preia Ecofarmacia Network...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x