Antena Căutare

Guvernul intentioneaza sa ia 90 % din profitul companiilor si agentiilor de stat si in 2012

Guvernul intentioneaza sa oblige companiile si regiile de stat sa verse la buget echivalentul a 90 % din profit, conform sistemului aplicat anul trecut, dar a amanat o decizie din cauza unor ministri care s-au opus, sustinand ca aceste societati ar trebui lasate sa se dezvolte.

Primul ministru a declarat, in cadrul sedintei de joi, ca nu este normal ca aceste companii de stat si regii autonome sa pastreze fonduri importante in depozite bancare, in timp ce Guvernul este obligat sa se imprumute pentru a finanta deficitul.

Conform surselor din cadrul Guvernului, mai multi ministri au sustinut respectarea legislatiei in vigoare, care prevede varsarea profitului in bugetul de stat intr-o proportie de 50%. Discutia a fost amanata pentru zilele urmatoare, premierul spunand ca ar mai putea lasa cinci procente din cele 90 %.

Pentru anul trecut, Guvernul a decis ca firmele de stat si regiile autonome vor fi obligate sa verse la bugetul de stat echivalentul a 90 % din profit, aproape dublu comparativ cu limita maxima prevazuta de lege.

Sursa: Antena3

Moody's, agentia "prietena" a Marii Britanii, ameninta Regatul Unit ca umbla la ratingul de tara... VIDEO! Mos Craciun a golit depozitele magazinelor on-line...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x