Antena Căutare

Guvernul Ponta preia programul lui Ungureanu pe fonduri UE

Programul de guvernare al viitorului Guvern USL, inaintat joi seara Parlamentului, preia din strategia Cabinetului Ungureanu privind monitorizarea celor 150 de proiecte prioritare pe fonduri europene. In ceea ce priveste fondurile de coeziune obiectivul a fost schimbat, de la atingerea unei rate de absorbtie de minimum 20% la "cresterea substantiala a gradului de absorbtie.

La preluarea mandatului, in septembrie 2011, ministrul Afacerilor Europene din guvernele Boc, Ungureanu si, acum, Ponta, Leonard Orban isi fixase ca obiectiv atingerea unei rate de absorbtie a fondurilor de coeziune de minimum 20% pana la finalul anului 2012. Iar, in prezent, rata de absorbtie a fondurilor de coeziune a ajuns la circa 7,4% in ceea ce priveste sumele trimise deja de Comisia Europeana Romaniei.

La capitolul "Afaceri europene. Gestionarea fondurilor structurale si de coeziune", programul Guvernului Ponta prevede insa "Cresterea substantiala a gradului de absorbtie a fondurilor structurale si de coeziune pana la 31 decembrie 2012" si "monitorizarea listei celor 150 de proiecte strategice si prioritare si operationalizarea task-force-urilor care vor sprijini Autoritatile de Management si beneficiarii in identificarea blocajelor si luarea masurilor de urgenta pentru accelerarea implementarii acestora".

Noul program de guvernare mai prevede "imbunatatirea sistemului de management si control al absorbtiei fondurilor europene si stabilirea clara a atributiilor si rolului institutiilor implicate in activitatea de gestionare si control a fondurilor structurale si de coeziune, inclusiv din perspectiva sistemului achizitiilor publice" si, de asemenea, simplificarea procedurilor de verificare si de rambursare a cheltuielilor efectuate de beneficiari.

In materie de afaceri europene, viitorul Cabinet se angajeaza sa promoveze interesele Romaniei in cadrul negocierilor privind viitorul cadru financiar multianual al UE post 2013.

Preturile apartamentelor din Bucuresti: Scadere usoara la 1-2 camere, crestere la "+3"... Negocieri Guvern-FMI: Gazele se scumpesc din 2013, nu din 2012...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x