Antena Căutare

Guvernul Ponta se intalneste joi cu delegatia FMI

Victor Ponta si o parte dintre ministrii nominalizati in noul Guvern se vor intalni joi cu delegatia comuna a FMI, a Bancii Mondiale si Comisiei Europene.

La intalnire se vor dezbate masurile economice care urmeaza sa fie adoptate in perioada urmatoare, in aceste zile fiind avansate posibilitatea cresterii cu 15% a salariilor bugetarilor, reducerea CAS la angajator, dar si ca pensionarii sa isi primeasca banii retinuti de stat prin calcularea gresita a CAS.

Victor Ponta a declarat inca de la desemnarea in functie ca intentia sa este ca delegatia FMI, BM si CE, care se afla in aceste zile la Bucuresti, sa plece din Romania cu o noua scrisoare de intentie semnata de noul Executiv, dupa ce acesta va obtine votul de incredere al Parlamentului.

Intalnirea va avea loc la ora 14.

Georgescu: Guvernul Ponta doreste continuarea acordurilor cu FMI, BM si UE

Florin Georgescu, ministrul nominalizat pentru Finantele Publice, a declarat, miercuri seara, dupa intalnirea de lucru de la sediul USL, ca Executivul condus de Victor Ponta isi propune ca si coordonata principala continuarea acordurilor cu FMI, BM si UE, care reprezinta "o umbrela de securitate".


"Aceasta este o conditie strict necesara pentru a se asigura finantarea externa in general a Romaniei, pentru a se asigura finantarea deficitului bugetar, a contului curent, cu atat mai mult cu cat pietele internationale manifesta o anumita nervozitate, investitorii au o anumita aversiune fata de risc, in urma unor evolutii, incertitudini in zona tarilor UE", a spus Florin Georgescu.

Masuri economice propuse de USL

#TVA 19%

#deduceri de impozite la jumatate din plata pentru pensia privata si asigurari private de sanatate, cu plafon stabilit

#reducerea TVA-ului la alimentele de baza

#Acordarea unui card de credit pentru IMM-uri (valoare intre 5000 si 100 000 de euro)

#Capitalizarea CEC si Eximbank

Foto:Pesurse.ro

Mugur Isarescu: Numirea lui Georgescu la Finante este un cost pentru BNR... Cotatia petrolului Brent a scazut cu 6% in trei zile. Cel mai amplu declin dupa august 2011...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x