Antena Căutare

Guvernul se intrece in programe anticriza. Efectul: zero!

Premierul Emil Boc sustine ca gu­vernul va promova, din luna septembrie, o serie de masuri pentru sustinerea acti­vitatii economice. Anunturi de acest tip au fost facute de nenumarate ori in ultimii doi ani, insa majoritatea planurilor au ramas doar la nivel de intentie.

Printre masurile care vor fi puse in apli­care de luna viitoare se numara „men­­tinerea neimpozitarii profitului rein­­vestit, dar si legea care vizeaza spri­ji­nirea tinerilor intreprinzatori, asa nu­mi­tele start-up-uri, care vor beneficia de un suport suplimentar din partea statului", a explicat Emil Boc.

De asemenea, o alta idee mai veche pe care Executivul inten­tioneaza sa o puna in aplicare se refera la modificarea plafoanelor de stat pentru IMM-uri in sensul coborarii acestora. „Adica, firmele care vor angaja someri si care vor aduce investitii vor beneficia de sprijin prin ajutoare de stat, dar cu un plafon mai jos decat in momentul de fata", a completat premierul.

Masura proasta, fosta buna

O alta masura pe care guvernul o promoveaza ca fiind benefica pentru mediul de afaceri este cea privind eliminarea impozitului minim, impozit pe care tot Cabinetul Boc l-a aprobat.

Ministrul de Finante a anuntat recent ca „impozitul minim dispare de la 1 octom­brie". „Este o data certa. Pana la finele anului nu-l inlocuim cu nimic, dar pen­tru 2011 lucram la impozitul forfetar, care ar trebui sa fie introdus in ianuarie", a spus Vladescu.
Intrebat, sambata, daca in aceste conditii se poate spune ca intro­du­cerea impozitului minim a fost o gre­sea­la, Emil Boc a raspuns ca „nu a fost o gre­seala la vremea lui". „Impozitul si-a atins scopul, adica acela de a elimina de pe piata acele firme fantoma care serveau doar la tot felul de tranzactii mai mult sau mai putin corecte", a sustinut prim-ministrul.

Tot articolul, in Financiarul

Media: Antena1.ro si-a dublat numarul de vizitatori unici!... Romanii sunt nemultumiti de politica si se tem de preturi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x