Antena Căutare

Guvernul Spaniei a anuntat masurile de austeritate pentru 2012: Salariile functionarilor publici, inghetate, timpul de munca se majoreaza cu 2,5 ore, cresc impozitele pe venit

Deficitul bugetar al Spaniei va fi de circa 8% din Produsul Intern Brut la sfarsitul anului 2011, cu mult peste tinta de 6% avuta in vedere de fostul guvern, a anuntat vineri purtatorul de cuvant al Executivului condus de Mariano Rajoy, potrivit AFP, citat de Mediafax.

Deficitul este "substantial mai mare", "cifrele sunt mult mai mari decat nivelul la care s-a angajat fostul guvern", a declarat Soraya Saenz de Santamaria.

Totodata, guvernul spaniol a aprobat un set de masuri de austeritate, care includ inghetarea salariilor functionarilor publici in 2012, pentru reducerea deficitului.

"Mentinem masura de inghetare a salariilor din bugetul pe 2011", a mai spus purtatorul de cuvant dupa o sedinta a guvernului, care a mai decis ca personalul care paraseste un post guvernamental sa nu fie inlocuit, exceptie facand sanatatea, invatamantul si serviciile de mentinere a ordinii.

Economiile bugetare se vor ridica la 8,9 miliarde de euro in urma aplicarii acestor masuri.

Foto: euroletters.wordpress.com

Sondaj IRES: Romania nu va depasi criza economica in 2012... Accizele la motorina cresc cu 4,4% de la 1 ianuarie 2012...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x