Antena Căutare

Guvernul va relua discutiile cu FMI privind reducerea TVA pentru alimentele de baza

Guvernul va relua discutiile cu Fondul Monetar International (FMI) privind reducerea TVA la 9% pentru alimentele de baza, dupa ce Ministerul Agriculturii se va consulta pe aceasta tema cu Ministerul Finantelor, a anuntat premierul Victor Ponta.

In vara, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, afirma ca bugetul pentru anul viitor va include "cu siguranta" TVA de 9% la alimente, daca aceasta masura nu va fi implementata din acest an.

Constantin a afirmat ca scaderea TVA la paine de la 24% la 9% nu va duce, poate, la diminuarea pretului, dar va micsora evaziunea ficala cu 15-20%.

Presedintele Comisiei de buget, Eugenia Barna, a declarat atunci, dupa o discutie cu reprezantantii Fondului Monetar International, ai Comisiei Europene si ai Bancii Mondiale, ca pentru masurile economice propuse de Guvern trebuie realizate "studii de impact" pana in toamna, la momentul construirii bugetului pe 2013, delegatia FMI aratandu-se deschisa la propunerile Executivului.

Dupa intalnirea cu misiunea de experti internationali, Barna a fost intrebata de jurnalisti care a fost pozitia oficialilor fata de masura de reducere a TVA la 9% pentru alimentele de baza.

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro!

Statiunea balneo-climaterica Balta Alba, scoasa la vanzare pentru 98.000 de euro... Tot mai multe banci vor sa acorde credite "Prima Casa" doar in lei ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x