Antena Căutare

Guvernul vinde cel putin 20% din actiunile Postei

Guvernul a avizat strategia de vanzare catre un investitor strategic, pana la 30 septembrie, a cel putin 20% din actiunile Postei Romane, printr-o majorare de capital, operatiune asumata in relatia cu Fondul Monetar International (FMI). "Strategia de privatizare a fost aprobata de Guvern. Decizia este ireversibila, se privatizeaza", a declarat ministrul Finantelor, Florin Georgescu.

Guvernul s-a angajat fata de FMI ca majorarea de capital sa fie efectuata pana la finele lunii septembrie, dupa angajarea unui consultant in luna iunie si publicarea prospectului in luna august. Consultantul nu a fost insa selectat pana in prezent, iar ministerul vrea sa infiinteze o comisie pentru selectia acestuia.

Pentru punerea in practica a strategiei de privatizare se va constitui o comisie de coordonare a procesului de privatizare si o comisie de pregatire si monitorizare a procesului de privatizare, formare din membri titulari si supleanti, si secretariate tehnice aferente acestora.

Componenta comisiei pentru coordonarea procesului de privatizare va include un secretar de stat din cadrul Ministerului Comunicatiilor, care va avea si functia de presedinte, un reprezentant al Ministerului Finantelor Publice, un consilier de stat sau un secretar de strat din aparatul propriu de lucru al primului-ministru si un reprezentant al Fondului Proprietatea.

Posta Romana este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale. Actionarii operatorului sunt MCSI, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital. In 2011, cifra de afaceri a CNPR a scazut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, in timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finantelor Publice.

La finele anului trecut, Posta avea datorii totale de 556,9 milioane de lei, iar numarul mediu de salariati a scazut cu peste 2.500, la 32.124 de persoane.

Pierderi uriase pentru Vodafone Romania: Un milion de clienti, in 6 luni... Criza: Grecia vinde ATEbank, o banca prezenta si in Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x