Antena Căutare

Guvernul vrea sa privatizeze laboratoarele ANSVSA

Guvernul intentioneaza sa privatizeze laboratoarele Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) - cel putin asta sustine vicepresedintele departamentului de Agricultura al PSD, Liviu Harbuz.

Harbuz vorbeste de o adresa a Secretariatului General al Guvernului (SGG) prin care se propune reorganizarea ANSVSA prin privatizarea laboratoarelor, desi o recomandare a comisarului european pe Agricultura, John Dali, vizeaza pastrarea actualei forme a Autoritatii.

In urma privatizarii, activitatea de sanatate animala ar urma sa fie mutata la Ministerul Sanatatii, iar cea pentru siguranta alimentelor la Ministerul Agriculturii, sustine Harbuz. Social-democratul l-a acuzat pe ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, ca ar intentiona trecerea identificarii si inregistrarii animalelor din competenta ANSVSA in competenta Agentiei Nationale pentru Reproductie si Control in Zootehnie, ceea ce ar presupune crearea unei noi baze de date, a unui nou soft si „cheltuieli inutile".

La randul sau, presedintele ANSVSA, Radu Roatis, sustine ca mai multe asociatii profesionale private solicita Guvernului desfiintarea Autoritatii, prin transformarea ei in doua agentii sau directii generale fara personalitate juridica, in subordinea ministerelor Agriculturii si Sanatatii. Roatis spune insa ca institutia pe care o conduce a prezentat SGG un punct de vedere prin care se propunta impotriva modificarii structurii institutiei.

SGG afirma ca i-a fost transmis chiar de ANSVSA proiectul de act normativ privind reorganizarea activitatii institutiei, actul fiind initiat si propus chiar de Autoritate si semnat de conducerea acesteia.

ANSVSA a trecut, la inceputul anului 2009, din coordonarea Ministerului Agriculturii in subordinea Guvernului si in coordonarea premierului.

Sursa: Antena3

Noi scumpiri la carburanti? Consiliul Concurentei: preturile sunt „normale“... Euro, la cel mai scazut nivel din iunie 2010!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x