Antena Căutare

Hainele, electronicele si masinile din Romania, la fel de scumpe ca cele din UE

Platim la fel de mult ca europenii pentru haine, electronice si masini. In schimb, mancam mai ieftin. Doar bulgarii platesc mai putin ca noi. Cel putin asa reiese din datele Institutului de Statistica european.

Pentru produsele si serviciile de consum, romanii platesc doar 59% din media UE. Preturile la bauturi alcoolice si tutun din Romania reprezinta 64% din media europeana, in timp ce preturile alimentelor si bauturilor non-alcoolice reprezinta 67% din aceasta medie.

Romania are astfel cele mai ieftine alimente din UE cu exceptia Bulgariei, unde preturile acestei categorii de produse reprezinta 66% din media europeana.

Totodata, Romania si Bulgaria impart ultima pozitie in privinta alcoolului si tutunului, cu cele mai reduse preturi din UE. Situatia se mentine si in cazul meselor la restaurant si cazarii la hotel, aceste servicii fiind cele mai ieftine in Romania si Bulgaria.

In cazul hainelor, electronicelor si mijloacelor de transport personal, majoritatea tarilor din UE sunt aproape de media comunitara.

Preturile articolelor vestimentare din Romania reprezinta 94% din media UE, in timp ce electronicele si electrocasnicele pot fi cumparate la un nivel echivalent cu 96% din media UE.

Masinile costa 88% fata de media UE, nivel ceva mai scazut datorita vanzarilor consistente din productia autohtona.

Numai bulgarii platesc, per total, mai putin decat romanii. Indicele Bulgariei este de 51% din media UE. In Polonia si Lituania, media este de 63%, iar in Ungaria de 65%.

Cele mai mari preturi sunt in Danemarca (143% din media UE), urmata de Finlanda. Doar preturile din Marea Britanie se confunda cu media UE.

Sursa: Antena3

IMM-urile pot lua credite cu garantia statului... Romanii platesc dublu pentru energie si gaze fata de alte tari bogate din UE, raportat la venituri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x