Antena Căutare

Haos fiscal: Companiile isi revizuiesc lunar bugetele

Modificarile repetate ale Codului Fiscal au facut inutile incercarile companiilor de a mentine o stabilitate in bugetele de venituri si cheltuieli. Daca la inceputul anului firmele au luat in calcul doua sau chiar trei variante de buget, pentru diferite cursuri de schimb introducerea unor noi impozite a dat toate calculele peste cap. Din acest motiv, firmele au ajuns sa-si revizuiasca lunar bugetele. La sfarsitul lunii iunie, Codul Fiscal a fost modificat de trei ori doar intr-o saptamana.

Stabilitatea si predictibilitatea cadrului legislativ este o conditie esentiala pentru ca firmele sa-si deruleze afacerile in conditii care sa le permita obtinerea de profit.

In Romania nu exista siguranta nici macar in ceea priveste viitorul apropiat, iar oamenii de afaceri nu pot face altceva decat sa incerce sa se adapteze la masurile luate de guvern.

La sfarsitul lunii iunie, Executivul a modificat Codul Fiscal prin trei ordonante de urgenta care au intrat in vigoare in interval de o saptamana.
Schimbarile repetate fac inutile prevederile art. 4, in care se mentioneaza ca Legea 571/2003 se modifica si se completeaza numai prin lege, promovata, de regula, cu sase luni inainte de data intrarii in vigoare a acesteia si se aplica incepand cu anul urmator.

Tot articolul, in Financiarul

Pretul automobilelor vandute in Romania s-a diminuat cu mai mult de 10% in 2009... Referinta BNR a crescut la 4,2375 lei/euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x