Antena Căutare

Hidroelectrica prelungeste situatia de forta majora. Productia energiei electrice, redusa cu 40%

Hidroelectrica reduce productia energiei electrice cu 40% din cauza debitelor scazute ale apelor, prelungind totodata si situatia de forta majora. Potrivit companiei, debitele se vor mentine la valori sub media anuala si in lunile martie-mai.

"Deficitele hidrologice inregistrate in primele doua luni ale anului, atat pe Dunarea cat si pe raurile interioare amenajate hidroenergetic, au impus prelungirea, si pentru aceasta perioada, a situatiei de forta majora declarata de catre Hidroelectrica la data de 30 septembrie 2011", sustine Hidroelectrica, conform Hotnews.

"Fata de valorile medii multianuale, hidraulicitatea medie inregistrata pe fluviul Dunarea, in ianuarie si februarie 2012, a avut valori cuprinse intre 50%, respectiv 65%, iar pe raurile interioare au fost inregistrate valori medii cuprinse intre 14% si 69%", informeaza Hidroelectrica.

Debitele afluente foarte scazute au influentat cantitatile de energie produse de catre Hidroelectrica, care s-au diminuat proportional cu diminuarea aportului in amenajari.

Basescu, in Parlament: Trebuie sa aducem locurile de munca la numarul de pensionari... Comisia Europeana a aprobat ajutorul de stat pentru Oltchim. AVAS devine actionar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x