Antena Căutare

Hunor: "Ar trebui introdusa o taxa de toxicitate pentru manelisti, iar impozitarea drepturilor de autor a fost destul de brutala"

Masura impozitarii drepturilor de autor a fost destul de brutala. Iar declaraţia vine chiar de la un membru al Executivului. Ministrului Culturii, Kelemen Hunor, a declarat, pentru Financiarul, ca daca aceasta impozitare este prea dura, in cazul manelistilor ar trebui impusa una de... toxicitate.





Taxa de toxicitate pentru manelisti

Cand ati fost ultima oara la teatru?
In urma cu o luna si jumatate, la Timisoara.

Dupa ce cade cortina, artistii sunt obligati sa mearga la Fisc sa plateasca impozitul pe dreptul de autor. E normal? Ati avut obiectii fata de aceasta masura a Cabinetului Boc?

Am avut multe discutii. Nu am avut insa niciun comentariu legat de impozitarea oricarui venit. Este un principiu peste tot in lume, indiferent ca este vorba de creatie artistica sau intelectuala, sport sau munca fizica. Urmeaza sa mai facem mici modificari in Legea 8 si sa definim mult mai clar actul de creatie. Din pacate, abordarea impozitarii dreptului de autor a fost destul de brutala.

Modificarea Legii 8 va conduce si la o scadere a impozitului pe dreptul de autor?

Ar trebui ca pentru orice venit din Romania sa existe un procent fix al impozitarii indiferent de unde vine profitul. Procentul sa fie acelasi, de 16%. Pentru cei care platesc impozit pe drept de autor ar insemna o crestere, pentru ca momentan cu scaderea sumei forfetare de la 40% la 20%, acestia vor plati la stat 12,5%. Eu nu sunt adeptul impozitului progresiv.

Se va reusi impozitarea manelistilor?

Este exclusiv problema Finantelor, a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Considerati manelistul un artist?

Nicidecum. Eu am mai spus ca, daca as putea, la manelisti as pune o taxa de toxicitate. In cazul lor, cred ca se va ajunge la stabilirea unei sume forfetare, pentru ca este dreptul constitutional al tuturor, mai ales al celor de tip Becali, sa arunce cu banii in stanga si in dreapta. Nu-i poti opri.

citeste interviul complet pe Financiarul.com

Leul s-a apreciat usor in fata euro... Consiliul Concurenţei a amendat 14 fonduri de pensii private cu peste 1,2 milioane de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x