Antena Căutare

Ialomitianu: Sustinem o “taxa de solidaritate” asupra averilor mari. Nu si asupra conturilor bancare

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, crede ca aplicarea impozitarii cu 3% a microintreprinderilor va avea un impact bugetar pozitiv. "Vom sustine in coalitie impozitarea marilor averi. Discutiile la nivel tehnic au fost incheiate, e vorba de fapt despre o taxa de solidaritate care se va aplica pe activele detinute: case, iahturi, averi in general. Nu si asupra conturilor bancare", a mai spus Ialomitianu intr-un interviu acordat HotNews.

Potrivit acestuia, reprezentantii bancilor se tem ca daca s-ar pune impozite asupra conturilor bancare, oamenii ar putea sa isi retraga masiv banii din conturi, avand in vedere si ca exista zone sociale in care nu exista o cultura financiara foarte dezvoltata. Retragerea unor sume mari de bani din conturi ar putea genera probleme la nivel de sistem, a spus ministrul.

Despre reorganizarea ANAF, Ialomitianu a aratat ca, din punctul de vedere al birocratiei, "avem in cadrul institutiei trei ordonatori de credite, cu tot ce presupune acest lucru. E nevoie sa integram Garda si Vama in cadrul unei structuri eficiente si flexibile.

Pe urma, nu mai putem lasa ca indicatorii de performanta sa fie diferiti. ANAF are un criteriu legat de numarul plangerilor penale. Ori, treaba ANAF e sa colecteze cat mai eficient veniturile bugetare, nu sa faca sesizari penale".

Ministrul a spus ca nu va face inlocuiri la varful institutiei, explicand ca "nu oamenii trebuie sa ii schimbam, ci procedurile. Dar pentru asta e nevoie si de un efort legislativ".

Scrisoarea catre FMI arata cum va fi economia in 2011: Presiune pe consumator, fara relaxare fiscala... 2010 - inca un an pierdut. Ce ne asteapta in 2011?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x