Antena Căutare

IBM numara turistii Elenei Udrea

IBM Romania se va ocupa de proiectarea si implementarea Sistemului Informatic de Evidenta a Turistilor. Valoarea contractului incheiat de IBM cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) este de doua milioane lei, inclusiv TVA.

Sistemul reprezinta unul dintre instrumentele identificate de Elena Udrea, ministrul de resort, pentru combaterea evaziunii fiscale in turism si ar trebui sa fie o sursa de indicatori statistici in domeniu.

Datele facute publice de Institutul National de Statistica, Ministerul Turismului si hotelieri despre numarul turistilor de la noi din tara se bat cap in cap. In timp ce cifrele hotelierilor despre activitatea turistica din primele primele luni ale anului arata scaderi de circa 20% fata de perioada similara a anului trecut, Ministerul a raportat cresteri de 15%.

In sase luni de la semnarea contractului, IBM va livra componentele hardware si software necesare si va presta servicii de analiza, instalare, configurare, testare si dezvoltare a sistemului, precum si servicii de mentenanta si instruire a angajatilor MDRT implicati in derularea proiectului.
Ulterior, unitatile de cazare clasificate de pe tot teritoriul Romaniei se vor putea inscrie in Sistem si il vor accesa zilnic, pentru a inregistra datele cu privire la evidenta ocuparii in propria unitate.

"Sistemul va permite raportarea zilnica, de catre fiecare unitate de cazare, a numarului de turisti inregistrati in respectiva unitate. In acest fel, MDRT va avea la dispozitie, pentru prima data, informatii reale si actualizate la zi in acest domeniu", se mai arata in comunicat.

MDRT mentioneaza ca principale avantaje compararea in timp real a situatiei din unitatile de cazare cu datele raportate in cadrul sistemului, pentru eficientizarea activitatii de control si de combatere a evaziunii fiscale in turism, si obtinerea de date despre evolutia unor indicatori din sectorul turistic, care pot fi utilizate in fundamentarea viitoarelor decizii sau strategii in domeniu.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages

Marirea capitalului OMV nu si-a atins tinta. Ce inseamna asta pentru oferta Petrom?... Isarescu: Intarirea politicii monetare inaintea crizei nu a fost buna...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x