Live acumObservator 06
Prime Time 20:15Asia Express - Drumul elefantului

Șoferii vor pune benzină și motorină cu bani mai puțini, în 2020. Cu cât se ieftinesc carburanții anul viitor

Veste excelentă pentru șoferii români care ar putea ca din 2020 să scoată mai puțini bani pentru carburanți. Ieftinirea benzinei și a motorinei ar fi posibilă dacă reducerea supraaccizei trece şi de plenul Camerei Deputaţilor. Atunci va fi o economie, la un plin, de 25 de lei.

Benzina și motorina s-ar putea ieftini din 2020

Robert Sighiartău, secretar general al PNL, a vorbit marți seară, la Antena 3, despre prețurile carburanților.

Din calculul PNL, a reieşit că dacă această supraacciză trece şi de plenul Camerei Deputaţilor, atunci, va fi o economie, la un plin, de 25 de lei.

„Este vorba de un proiect de lege depus de mine şi de colegii mei din PNL, care vizează două aspecte şi două măsuri. Prima de eliminare a supraaccizei la combustibil și a doua măsură este de eliminare a supraimpozitării contractelor part-time. Cu privire la eliminarea supraaccizei la combustibil, pot să vă spun că este o măsură reparatorie. A fost introdusă de Guvernul Ponta, după care la un moment dat Guvernul PSD-Grindeanu a eliminat-o, apoi Guvernul Tudose a reintrodus-o.

Este foarte clar că această măsură a dus în primul rând la creşterea preţului combustibilului în piaţă, dar şi alte efecte cum ar fi creşterea preţurilor la lanţul de produse, dar a generat şi o creştere a inflaţiei în România”, a declarat Robert Sighiartău, marți seară, la Antena 3.

„Dacă vă uitaţi, în medie, la autoturismele din România, cu tot cu rezervă, un rezervor are în medie cam 65 de litri.

Din ianuarie, vom avea un preţ mult mai mic la combustibil, faţă de cel pe care l-am avut înainte”, a mai spus Robert Sighiartău, secretarul general al PNL.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro