Antena Căutare

Impactul majorarii TVA la 24% asupra economiei romanesti

Majorarea TVA-ului la 24% este considerata cea mai mare gafa economica a Guvernului Boc, pentru ca a provocat scumpiri in lant care au amanat cu noua luni iesirea Romaniei din recesiune, potrivit unei analize de impact realizate de Adevarul.

Reducerea consumului a instalat un trend descendent, opus celui pe care se angajase economia in prima jumatate a anului trecut, impingand din nou Romania spre recesiune pentru inca noua luni. Practic, atat firmele, cat mai ales familiile romanilor au avut numai de pierdut din cauza majorarii TVA, titreaza Adevarul.

Statul a decis aceasta masura doar pentru a-si proteja propriile „afaceri", sacrificand intreaga economie. Astfel s-au inregistrat cresteri usoare ale incasarilor din TVA, sume care oricum nu compenseaza suferintele provocate fiecarei persoane fizice sau juridice in parte.

In luna mai 2011, alimentele au inregistrat scumpiri medii de peste 11%, cifra care nu a mai fost atinsa din aprilie-iunie 2008. Scumpirea alimentelor peste pragul de suportabilitate a unui numar tot mai mare de romani a plasat Romania pe primul loc in Europa la vulnerabilitatea in fata unei crize alimentare.

Sursa: Antena3

Proprietarii pensiunilor, la limita falimentului: Incasarile, -20% fata de 2010... Leul se apreciaza atat in fata euro, cat si in raport cu dolarul. Vezi cursul BNR!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x