Reprezentantii Consiliului pentru IMM-uri afirma ca, prin introducerea forfetarului, cota de impozit aplicabila unor firme poate atinge, in unele cazuri, la 28% din veniturile brute ale unei companii, daca va fi respectata formula de calcul propusa de Ministerul Finantelor.
Am facut un studiu de caz dupa formula de calcul propusa de Ministerul de Finante in proiectul de modificare a Codului Fiscal. Astfel, pentru un restaurant-sat, suprafata utila 240 mp, impozitul forfetar datorat este de 24% din totalul veniturilor brute, iar pentru un restaurant-municipiu-categoria A, suprafata utila 240 mp, impozitul forfetar datorat este de 28% din totalul veniturilor brute, fiind o diferenta enorma fata de impozitul pe profit de 16%, care se calculeaza la profitul net, nu la venitul brut
Solicitam ca in cazul instituirii impozitului forfetar sa fie explicitate formulele de calcul pentru toate codurile CAEN pentru care se va aplica impozitul, iar cuantumul acestui impozit sa nu depaseasca in niciun caz impozitul pe profit de 16%, astfel incat sa fie mentinuta cota unica
Sursa: www.financiarul.com
Dosarul Sterling: Descoperirea de gaze naturale in Marea Neagra, tinuta la secret in 1995...
Avem televizoare 3D, dar nu avem nici filme, nici transmisiuni...